Læsning

Giv dig i kast med din yndlingsbog

Der er mange måder at nyde en god bog, og det er noget, rigtig mange mennesker virkelig holder af – nemlig det at kunne fordybe sig i en dejlig fortælling, mens man lukker resten af verden ude. Mange husker måske første gang, de for alvor forsvandt ind i litteraturens verden: Første gang man blev opslugt af en god fortælling og alt omkring sig forsvandt. For nogle mennesker findes der ikke noget bedre, og læselysten har hængt ved. Her kommer et par gode måder, du virkelig kan nyde din bog på.

Find et roligt sted

Hvis du virkelig skal lade dig forføre af bogens univers, skal du finde et sted med ro omkring dig – medmindre du har en sublim evne til at gå ind i dig selv. Hvis du ikke har det, er det en god ide at sætte dig et sted, hvor det bare er dig. Det kan være i massagestolen i stuen, så du kan blive masseret godt igennem, mens du læser, det kan være på et tæppe ude i haven i solen eller det kan være på et bibliotek med andre, der læser. Der findes en masse steder, der indbyder til fordybelse, så det er bare med at finde stedet for dig.

Tag bogen med på ferie

Mange af os hiver bogen med på ferie, da det er her, vi virkelig har tid til at læse. Det er en god ide, da du på den måde bliver fastholdt i fortællingen – skal du bryde bogen op igen og igen, kan flowet i læsningen gå tabt, hvilket er ærgerligt. Så hiv bogen med i rejsetasken, og giv dig i kast med den på flyveren eller i solstolen på stranden, når du ligger der med stængerne i vejret, helt klar til at nyde solens varme stråler. Det kan være, du skal pakke to bøger – dels så du kan skifte, hvis den første ikke rammer dig, dels hvis begge bøger er så gode, at du sluger dem råt.

Læs den inden sengetid

En anden god måde at købe sig selv læsetid, er ved at hive bogen frem inden sengetid. Når hele huset er gået til ro, og du har mulighed for at tænde den lille natlampe inden, du skal sove. Så kan du slappe af og slippe tankerne, inden du falder i søvn. Det er en dejlig og behagelig måde at læse en god bog, og du kan give dig selv et lille, dagligt frirum, ved at slutte dagen af med en godnathistorie for dig selv.