Lav dit eget hjemmebibliotek

Hvis du er passioneret med bøger, så er du helt sikkert også vild med at komme på de offentlige biblioteker. Her er både tonsvis af bøger og folk med viden om, hvad du skal kigge på næste gang. Og derfor er du helt sikkert også stoppet op og tænkt: Kan det lade sig gøre derhjemme? Ja, er svaret, selvom du naturligvis ikke kan tage bibliotekarerne med hjem. Herunder har vi samlet lidt tips til, hvordan du kan lave dit eget private bibliotek, dog uden at det skal fylde hele hjemmet. Ved at have et separat rum til dine bøger kan du nemlig finde ro og samle dig om læsningen i et hyggeligt rum.

Et ledigt værelse eller et helt nyt

Har du allerede et disponibelt rum i dit hjem, som du kan bruge? Eller kan du kombinere kontoret med bibliotek? Så er det bare at udnytte alle kvadratmeterne. Noget af det vigtigste er at få nogle dybe bogreoler til at opbevare dine bøger i. For at give rummet noget mere luft, så kan du vælge nogle reoler uden bagbeklædning – på den måde virker de nemlig ikke så tunge i udtrykket.

Hvis du ikke allerede har et frit rum, så kan du overveje, om der skal bygges til. Her kan en lokal tømrer træde ind og bygge dit hus til, så det passer ind i den allerede eksisterende stil. På den måde kan du også få et værelse, der er skabt med formålet omkring i bibliotek. Her kan der for eksempel tænkes i indbyggede reoler for at give et renere resultat. Det er bare at tage kontakt til din tømrer i Hørning for at få et godt tilbud på løsningen.

Saml alle dine bøger

Et bibliotek er en fantastisk måde at samle sine bøger på. Du kan sortere dem, så de er nemme at finde igen, og så er de også altid tilgængelige for dig. I dag er de flestes bøger spredt udover hele huset, og nogle af de ældre er endda forvist til kælderen. Det er derfor en god idé med et bibliotek – om ikke andet for organiseringsskyld. Så har du altid lige præcis det værk, du ønsker, tæt på dig og inden for et sorteringssystem, som du kender. Hvis du er i tvivl om, hvilke bøger, du skal fylde hylderne med, så har vi skrevet massevis af artikler om emnet. Her kan du blandt andet finde noget om de seneste trends og de bedste værker af udvalgte forfattere.