Bankkonto

Derfor skal du have en konto til dit selskab

Det er ikke uden grund, at du er landet på denne her artikel. Hvis det var super nemt at få en konto til dit selskab – også kaldet en erhvervskonto – så havde du ikke søgt, om det var muligt at undgå at have en. Det korte svar er, at du simpelthen skal have sådan en erhvervskonto. Du kan dog godt undvære en i det første stykke tid, hvis du lige har stiftet dit selskab. Du kan læse mere om en erhvervskonto og priser her.

Du skal kunne modtage betalinger

Når du har et selskab, som har aktiviteter, så ender disse aktiviteter typisk ud i en eller anden form for betaling. Denne betaling skal du kunne modtage, og det kan du ikke uden en konto. Det kan godt være, at du tænker, at du bare kan have pengene i kontanter, men det er ikke så nemt at have med kontanter at gøre i dag.

En anden form for betaling, du kommer til at modtage er fra det offentlige. Disse kan være for meget betalt skat eller moms, hvis du har indbetalt for meget, eller hvis du har solgt for mindre end hvad du har købt for en bestemt måned eller kvartal. Det er derfor kun et spørgsmål om tid, før du bliver nødt til at få dig en erhvervskonto. Disse er desværre ikke altid så nemme at få, med mindre du har en meget simpelt forretningsmodel.

Du skal kunne sende betalinger

Det omvendte af det ovenstående, og det er at du skal være i stand til at betale dine leverandører og eventuelt dine kunder, hvis de har en retursag eller har betalt for meget. Derudover skal du betale moms til skat, og det er lidt vanskeligt at gøre med kontanter. Det kunne dog være interessant at finde ud af, om det stadigvæk er muligt (hvis det nogensinde har været det).

Hvis du vil investere pengene

Ønsker du at investere dine penge, som du tjener, så skal du have en erhvervskonto. Platformene modtager ikke penge fra din personlige konto, så den skal være i dit selskabs navn, og dermed skal du have sådan en konto. Derudover skal man have en såkaldt LEI kode, som gør en i stand til at handle på de finansielle markeder. Denne er relativt billig og hurtig at anskaffe, hvis man har en simpel struktur i sin organisation. Det regner vi med, at du har. Ellers kan det blive lidt dyrt afhængig af udbyder.